Emirates

Copyright © All Rights Reserved

Emirates

 

Emirates is de grootste luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten en is gestationeerd in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Als je voor Emirates werkt, wordt veel voor je geregeld. Je krijgt gratis een (gedeeld) appartement tot je beschikking en wordt als je dienst hebt altijd opgehaald en weer naar huis gebracht. Je moet echter niet vergeten dat je op deze manier ook in je vrije tijd door je werkgever gecontroleerd wordt. Bezoekers moeten zich registreren en moeten voor een bepaalde tijd het huis weer verlaten. Ook mag je niet met je partner samenwonen. Je moet hard werken, maar daarvoor kun je veel van de wereld zien. Je collega´s komen van over de hele wereld en de spreektaal is Engels.

 

Aan de rechterkant vind je een voorbeeld van een rooster van Emirates.

 

De belangrijkste punten volgen hieronder:

 

Contract:

Nadat je de basiscursus (Ini) met succes hebt afgerond, wordt je een contract aangeboden voor een bepaalde tijd van drie jaar (met een proeftijd van zes maanden). Na die drie jaar kan dit contract verlengd worden.

 

Promotie/Carrièrremogelijkheden:

1. Cabin Crew Grade 2 (GR2) (Economy Class)

Na 1-3 jaar:

2.Cabin Crew Grade 1 (GR1) (Business Class)

Na 1-3 jaar:

3. Cabin Crew FG1 (First Class)

Na 1-3 jaar:

4. Cabin Crew Senior Flight Supervisor (SFS) (Assistant Purser)

Na 1-3 jaar:

5. Purser

 

Salaris:

Het salaris in de Verenigde Arabische Emiraten is belastingvrij. Je bruto salaris is daardoor ook direct je netto salaris. Hieronder volgt een tabel met de salarisopbouw voor de verschillende functies. Je salaris groeit dus niet per jaar, maar per functie. Een voorbeeld van een maandsalaris bij 80 vlieguren is ook aangegeven. Denk eraan dat je tijdens je vakantie of tijdens ziekte, geen vlieguren maakt. Vlieguren liggen ergens tussen de 60 - 100 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inclusief:

- Gedeeld (gemeubileerd) appartement betaald door Emirates

- Transport van en naar de luchthaven voor en na elke werkdag

- Onregelmatigheidstoeslag

 

Exclusief:

- Daggeld

 

Gestationeerd:

- Dubai

 

Overnachting na een werkdag:

- Soms thuis en soms in een hotel (afhankelijk van de lengte van de vlucht)

 

Rooster:

Je vliegt over de hele wereld zowel lange als korte vluchten. Je rooster is opgebouwd door na elke vlucht een minimaal rusttijd te geven, waarna je in prinicpe weer kunt vliegen.

 

Interne Training:

- 5 weken

- Je basissalaris krijg je vanaf de eerste trainingsdag (ong. €860 per maand)

 

 

Meer informatie op de site van Emirates

 

"When once you have tasted flight, you will forever walk the Earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return."