Etihad

Copyright © All Rights Reserved

 

Etihad

 

Etihad is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. Net als bij Emirates, wordt er bij Etihad veel voor je geregeld. Etihad is echter niet zo groot als Emirates en bestaat ook pas sinds 2003. Je krijgt gratis een (gedeeld) appartement tot je beschikking en wordt als je dienst hebt altijd opgehaald en weer naar huis gebracht. Je moet echter niet vergeten dat je op deze manier ook in je vrije tijd door je werkgever gecontroleerd wordt. Bezoekers moeten zich registreren en moeten voor een bepaalde tijd het appartement weer verlaten. Ook mag je niet met je partner samenwonen (tenzij je getrouwd bent). Je moet hard werken, maar daarvoor kun je veel van de wereld zien. Je collega´s komen van over de hele wereld (er werken 110 nationaliteiten voor Etihad) en de spreektaal is Engels.

 

Aan de rechterkant vind je een voorbeeld van een rooster van Etihad.

 

De belangrijkste punten volgen hieronder:

 

Contract:

Nadat je de basiscursus (Ini) met succes hebt afgerond, wordt je een contract aangeboden voor een bepaalde tijd van drie jaar (met een proeftijd van zes maanden). Na die drie jaar kan dit contract verlengd worden.

 

Promotie/Carrièrremogelijkheden:

1. Cabin Crew (stewardess in de economy class)

na 1-3 jaar:

2. Cabin Crew Senior (stewardess in de business of first class)

na 1-3 jaar:

3. Cabin Crew Manager (purser)

 

Daarnaast heb je de mogelijkheid om te beginnen als Food & Beverage Manager and Inflight Chef. Dit zijn de keukenposities in respectievelijk de Business en de First Class. Je werkt dan in de boordkeuken en bent verantwoordelijk voor het eten en drinken (catering, opwarmen, wijn-spijs combinaties) dat aan de gasten wordt geserveerd.

 

Salaris:

Net als bij Emirates is het salaris opgebouwd uit een basissalaris en een bedrag per vluchtuur. De eerste zes maanden ligt het basissalaris 2500 Dirhams (€525), na zes maanden is dit 3500 Dirhams (€740). Per vluchtuur krijg je als beginnend cabin crew 44 Dirhams (€9,25).

 

Het salaris voor een beginnend Cabin Crew ligt rond de €1900 netto (variërend tussen €1500 en €2300). Voor een Cabin Crew Manager (Purser) ligt dit rond de €2500 netto.

 

Inclusief:

- Gedeeld (gemeubileerd) appartement betaald door Etihad

- Transport van en naar de luchthaven voor en na elke werkdag

- Onregelmatigheidstoeslag

 

Exclusief:

- Daggeld

 

Gestationeerd:

- Abu Dhabi

 

Overnachting na een werkdag:

- Soms thuis en soms in een hotel (afhankelijk van de lengte van de vlucht)

 

Rooster:

Je vliegt over de hele wereld zowel lange als korte vluchten. Je rooster is opgebouwd door na elke vlucht een minimaal rusttijd te geven, waarna je in prinicpe weer kunt vliegen.

 

Interne Training:

- 6-7 weken

- Je basissalaris krijg je vanaf de eerste trainingsdag (ong. €525 per maand)

 

Meer informatie op de site van Etihad!

 

 

"When once you have tasted flight, you will forever walk the Earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return."